Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 κάτοικοι της Παλμύρας διέφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος

300 κάτοικοι της Παλμύρας διέφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Περισσότεροι από 300 κάτοικοι της Παλμύρας κατάφεραν να διαφύγουν από την πόλη τους, αφού αυτή καταλήφθηκε για δεύτερη φορά από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πριν μια εβδομάδα.

“Οι κάτοικοι της Παλμύρας φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες”, δήλωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Αμπάς Αλ Ομάρ μιλώντας στο ARA News.

“Οι περισσότεροι κατέφυγαν για προστασία στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση στην επαρχία της Χομς” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι πολίτες χρειάστηκε να διανύσουν περισσότερα από 70 χλμ μέσα στην έρημο πριν φτάσουν σε κατοικημένες περιοχές που ελέγχει ο συριακός στρατός.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ARA News, είναι απίθανο να καταφέρουν να διαφύγουν άλλοι άμαχοι που εγκλωβίστηκαν στην Παλμύρα.

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε τέσσερις άνδρες με την κατηγορία ότι βοηθούσαν τους συμπολίτες τους να εγκαταλείψουν κρυφά την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για πρώτη φορά την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και εκδιώχθηκε από αυτήν τον Μάρτιο του 2016.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της κατοχής της πόλης οι τρομοκράτες λεηλάτησαν το μουσείο και της αρχαιότητες της ιστορικής πόλης ενώ ανατίναξαν όσα αρχαία μνημεία θεώρησαν “ειδωλολατρικά”.

Σχετικά άρθρα