Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι του Χαλεπιού ανέβηκαν στην απελευθερωμένη ακρόπολή τους (φωτο)

Κάτοικοι του Χαλεπιού ανέβηκαν στην απελευθερωμένη ακρόπολή τους (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Κάτοικοι του Χαλεπιού, από τις δυτικές συνοικίες της πόλης που δεν έπεσαν ποτέ στα χέρια των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επισκέφτηκαν την παλιά πόλη του Χαλεπιού και την ακρόπολη, που είναι πλέον ελεύθερες από τους τρομοκράτες.

Μεταξύ των Χαλεπιοτών που συμμετείχαν στην πορεία-επίσκεψη ήταν και άνδρες που πολέμησαν ενάντια στους τρομοκράτες, στεφανωμένοι με δάφνες (μια ελληνική παράδοση) ως ήρωες. Κάποιοι από αυτούς ανάπηροι πολέμου ήταν σε καροτσάκια.

Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες, οι κάτοικοι του Χαλεπιού από τις δυτικές συνοικίες είναι ντυμένοι με ευρωπαϊκά ρούχα, άνδρες και γυναίκες.

Ούτε μπούρκες, ούτε τζιχαντιστικά μούσια.

Κανονικοί άνθρωποι του 21ου αιώνα, καμία σχέση με τους συμπολίτες τους που απελευθερώθηκαν από τις ανατολικές συνοικίες και θύμιζαν φυγάδες μεσαιωνικής πολιορκίας.

Το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία σαφώς και δεν είναι ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως εμείς στη Δύση αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία. Σαφώς και είναι μια μονοκομματική αραβοσοσιαλιστική τυραννίδα.

Είναι όμως ένα ελευθερόθρησκο κοσμικό καθεστώς, που υποστηρίζει την ισότητα ανδρών και γυναικών και ίσως εάν δεν είχε συνεχώς να αντιμετωπίζει εξεγέρσεις ισλαμιστών να είχε εξελιχθεί σε μια πιο ελεύθερη πολιτικά κοινωνία.

Η εξέγερση των ισλαμιστών το 2011 δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία στη Συρία. Κάθε δεκαετία είχαν από μία εξέγερση. Στο παρελθόν όμως επειδή δεν έλαβαν υποστήριξη από ξένες δυνάμεις απέτυχαν σε όλες τους τις προσπάθειες.

Το 2011 ευνοήθηκαν από την “ισλαμική άνοιξη” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την υποστήριξη της Δύσης, της Τουρκίας και των αραβικών χωρών του Κόλπου και έτσι κατάφεραν να ισοπεδώσουν τη χώρα στην προσπάθειά τους να την μετατρέψουν σε χαλιφάτο.

Σχετικά άρθρα