Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνοϊσλαμιστικοί όχλοι χτυπάνε πολιτικά γραφεία Κούρδων στην Τουρκία

Εθνοϊσλαμιστικοί όχλοι χτυπάνε πολιτικά γραφεία Κούρδων στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Πογκρόμ κατά των Κούρδων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία με τον τουρκικό όχλο να επιτίθεται -προς το παρόν- σε κομματικά γραφεία του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP, του οποίου οι ηγέτες έχουν συλληφθεί από το καθεστώς του Ερντογάν εδώ και ένα μήνα.

Οι έξαλλοι Τούρκοι εθνοϊσλαμιστές ζητούν εκδίκηση για τους 44 νεκρούς αστυνομικούς στην Κωνσταντινούπολη πριν μια εβδομάδα και τους 13 νεκρούς καταδρομείς στην Καισάρεια το πρωί του Σαββάτου.

Ο συσχετισμός των δύο χτυπημάτων, λόγω των εκρηκτικών και η ανάληψη της ευθύνης για το πρώτο από κουρδική οργάνωση που έχει διασπαστεί από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), έδωσε το σύνθημα σε φανατικούς υποστηρικτές του Ερντογάν κι από κοντά τους φασίστες Γκρίζους Λύκους, να πραγματοποιήσουν σειρά επιθέσεων στα γραφεία του -μετριοπαθούς φιλοκουρδικού- σοσιαλιστικού κόμματος HDP.

Μέλη εθνοϊσλαμιστικών τουρκικών οργανώσεων φέρονται να επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία του HDP στην Κωνσταντινούπολη και να τους προξένησαν μεγάλες ζημιές, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα