Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει βόμβες πάνω στους αμάχους στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει βόμβες πάνω στους αμάχους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) βομβάρδισε το Σάββατο τις συνοικίες στην ανατολική Μοσούλη που έχει απελευθερώσει ο ιρακινός στρατός στοχεύοντας αποκλειστικά σε θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον Αλί Μοχέσεν, αξιωματικό των ιρακινών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, ο οποίος μίλησε στο BasNews, το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εκδικηθεί τους πολίτες επειδή υποστηρίζουν τις ιρακινές δυνάμεις στις οδομαχίες μέσα στην πόλη.

“Οι εξτρεμιστές έβαλαν στόχο τους πολίτες στις απελευθερωμένες περιοχές χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα βόμβες και πυρά όλμων”, είπε.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με αυτοκίνητα βόμβες στα περίχωρα των συνοικιών Αλ Νουρ, Αλ Ταμίμ και Μααρίζ της Μοσούλης, σκοτώνοντας 13 πολίτες και τραυματίζοντας ακόμα 20.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Στις 17 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία για την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιρακινός στρατός έχει εισβάλει στη Μοσούλη από τα ανατολικά της προάστια και έχει απελευθερώσει συνολικά 32 συνοικίες στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Η Μοσούλη διασχίζεται στο μέσο της από τον ποταμό Τίγρη, πράγμα που την “κόβει” στα δύο, σε ανατολική και δυτική. Η δυτική Μοσούλη προς το παρόν παραμένει εντελώς υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα