Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Άραβες εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων για να πάρουν τη Ράκα

Εκατοντάδες Άραβες εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων για να πάρουν τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν εντείνει ραγδαία την εκπαίδευση Αράβων εθελοντών που επιθυμούν να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα.

Την Παρασκευή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 365 Άραβες νεοσύλλεκτοι από τη Ράκα ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση και θα σταλούν άμεσα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Είναι το δεύτερο στρατιωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστηρίχτηκε από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ”, εξήγησε ο Ταλάλ Σιλό, εκπρόσωπος Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

“Οι άνδρες αυτοί θα ενταχθούν στην επιχείριση Οργή του Ευφράτη”, εξήγησε ο Σιλό, δηλαδή στην εκστρατεία – πολιορκία των SDF που έχει στόχο την περικύκλωση, πολιορκία και στην τελική φάση απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη Ράκα της Συρίας θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών του ISIS.

Η επιχείριση Οργή του Ευφράτη ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου 2016 και έχει σχεδιαστεί σε διάφορα στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η περικύκλωση της “πρωτεύουσας” του ISIS.

Χιλιάδες δημοκρατικοί Άραβες μαχητές, που στο παρελθόν πολεμούσαν με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), εντάχθηκαν στις SDF όταν ο FSA κατάντησε ένας συνασπισμός φιλότουρκων ισλαμιστικών συμμοριών. Άλλοι πάλι που δρούσαν μεμονωμένα υπέρ ενός κοσμικού και δημοκρατικού κράτους επίσης εντάχθηκαν στις SDF.

Εκτός από τους Άραβες δημοκρατικούς, στις SDF συμμετέχουν και Ασσύριοι χριστιανοί.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μπορεί να ξεκίνησαν ως ένας στρατός με “κορμό” τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας και κάποιες αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις, εξελίσσονται όμως σε έναν πραγματικό δημοκρατικό στρατό της Συρίας, δίχως ισλαμιστές και παρανοϊκούς στις τάξεις του και σίγουρα δίχως μισθοφόρους της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Από τις μόνες ξένες δυνάμεις που οι SDF λαμβάνουν υποστήριξη είναι από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ (στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα), ενώ σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν υποστηριχτεί και από τους Ρώσους.

Δείτε βίντεο με τους Άραβες εθελοντές των SDF που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους:

Σχετικά άρθρα