Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να επέμβει στρατιωτικά στην Υεμένη και στο Μπαχρέιν

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να επέμβει στρατιωτικά στην Υεμένη και στο Μπαχρέιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Μπαχρέιν, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Υεμένη, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν την Πέμπτη ότι είναι έτοιμοι να εμπλακούν στρατιωτικά στο Μπαχρέιν και στην Υεμένη.

Ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, δήλωσε στα κρατικά Μέσα της χώρας του:

“Η νίκη στο Χαλέπι ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση του Μπαχρέιν”.

Μονάδες σιιτών εθελοντών, που ανήκουν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, πολέμησαν στην πολιορκία του Χαλεπιού ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές ως σύμμαχοι των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το Μπαχρέιν είναι ένα μικρό αραβικό νησιωτικό κράτος στον Περσικό Κόλπο (αποτελείται από τρεις κυρίως νήσους και συνολικά 33 νησίδες) με την πλειονότητα των 1.350.000 κατοίκων του να είναι σιίτες μουσουλμάνοι ενώ η βασιλική οικογένεια που το κυβερνά είναι σουνίτες και σύμμαχοι της Σαουδικής Αραβίας.

Όταν λοιπόν οι Ιρανοί μιλάνε για “απελευθέρωση του Μπαχρέιν” εννοούν την απελευθέρωση των ομόδοξών τους σιιτών από τους σουνίτες ηγεμόνες τους, πράγμα που σημαίνει ότι το Μπαχρέιν θα ενταχθεί στη σφαίρα επιρροής του Ιράν και θα φύγει από εκείνη της Σαουδικής Αραβίας.

Ο στρατηγός Σαλαμί έκανε ξεκάθαρο ότι οι φιλοδοξίες του Ιράν στη Μέση Ανατολή δεν περιορίζονται στην υποστήριξη της κυβέρνησης της Δαμασκού. Τα ιρανικά στρατεύματα θα προελάσουν στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη (όπου επίσης μαίνεται πόλεμος μεταξύ σιιτών και σουνιτών) και στο Ιράκ (όπου οι σιίτες αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού).

“Ο λαός του Μπαχρέιν θα επιτύχει τις επιθυμίες του, ο λαός της Υεμένης θα ευτυχήσει και οι κάτοικοι της Μοσούλης [στο Ιράκ] θα γευτούν τη νίκη, αυτές είναι όλες υποσχέσεις του Θεού”, είπε με γνώριμο ανατολίτικο λυρικό ύφος ο στρατηγός Σαλαμί.

Το Ιράν έχει διακηρύξει και στο παρελθόν ότι ήλθε η ώρα μιας νέας Περσικής Αυτοκρατορίας και διεκδικεί όλους τους σιιτικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής ως “δικούς του” ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα