Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ειδικές δυνάμεις “Τίγρεις” έφυγαν από το Χαλέπι και πάνε στην Παλμύρα

Οι ειδικές δυνάμεις “Τίγρεις” έφυγαν από το Χαλέπι και πάνε στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Οι ειδικές δυνάμεις “Τίγρεις” του συριακού στρατού αναχώρησαν από το Χαλέπι, στο οποίο θεωρείται τετελεσμένη η νίκη της κυβέρνησης επί των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, και κατευθύνονται προς την επαρχία Χομς για να συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρας που καταλήφθηκε πριν μια εβδομάδα από το Ισλαμικό Κράτος.

Τον Μάρτιο του 2016 οι δυνάμεις “Τίγρεις” και η ταξιαρχία “Γεράκια της Ερήμου” συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την ολοκλήρωση εκείνης της πολιορκίας, οι “Τίγρεις” και τα “Γεράκια” μεταφέρθηκαν σε άλλα μέτωπα.

Το περασμένο σαββατοκύριακο 4.000-5.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ήρθαν από την επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, κατάφεραν να καταλάβουν ξανά την Παλμύρα αναγκάζοντας σε υποχώρηση τους 1.000 περίπου Σύρους στρατιώτες και εθνοφύλακες που αποτελούσαν τη φρουρά της ιστορικής πόλης.

Οι συριακές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Παλμύρα, παρά την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, διότι δεν διέθεταν αρκετές εμπειροπόλεμες δυνάμεις στο έδαφος για να κρατήσουν την πόλη.

Ο κύριος όγκος του συριακού στρατού ήταν απασχολημένος στην πολιορκία του Χαλεπιού και δεν περίσσευε ούτε ένας στρατιώτης, σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές.

Τώρα που το Χαλέπι είναι υπό κυβερνητικό έλεγχο, το συριακό επιτελείο κρίνει ότι μπορεί να αποσπάσει ειδικές δυνάμεις από αυτό και να τις στείλει στο μέτωπο της Παλμύρας ώστε να αρχίσει η επιχείριση για την ανακατάληψη των εδαφών και των πετρελαιοπηγών που έχασε ο στρατός τις προηγούμενες ημέρες και στην τελική φάση να εκδιωχθούν οι τρομοκράτες από την Παλμύρα.

Σχετικά άρθρα