Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 25 εκατ. δολάρια επικήρυξαν τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ

Με 25 εκατ. δολάρια επικήρυξαν τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Αμοιβή ύψους 25 εκατ. δολαρίων προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε όποιον δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Μέχρι πρότινος, από τον Οκτώβριο του 2011, η Ουάσινγκτον έδινε το μισό περίπου (10 δισ. δολάρια) από το προαναφερθέν ποσό για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψη του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Μπαγκντάντι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ανακήρυξε πριν δύο χρόνια τον εαυτό του «χαλίφη» στο «χαλιφάτο» που ίδρυσε το ISIS στα εδάφη που είχε κατακτήσει σε Συρία και Ιράκ.

Από τότε υπήρξαν πολλές αναφορές πως έχει εξουδετερωθεί από επιθέσεις αμερικανικών drones ή λοιπών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.Η ακριβής τοποθεσία που βρίσκεται δεν είναι γνωστή.

Οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για τη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη της οργάνωσης που βρίσκεται στο Ιράκ.
Οι Κούρδοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αυξανόμενη πίεση από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Διεθνή Συνασπισμού και των κουρδοιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη, έχουν αναγκάσει τον Baghdadi και τους γύρω του να φύγουν από τη Μοσούλη για να κρυφτούν.

Σχετικά άρθρα