Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε με βόμβα στον λαιμό αιχμάλωτο στην Αίγυπτο (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε με βόμβα στον λαιμό αιχμάλωτο στην Αίγυπτο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανάρτησαν ένα νέο βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο ανατινάζουν έναν αιχμάλωτο και σφαγιάζουν ακόμα 11 πολίτες με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι.

Οι νέες εκτελέσεις έγιναν στην Αίγυπτο, στα βόρεια της Χερσονήσου του Σινά, όπου το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μια μικρή περιοχή.

Αρχικά στο βίντεο βλέπουμε έναν αιχμάλωτο που φορά πορτοκαλί φόρμα.

Ένας τζιχαντιστής, με στρατιωτικά ρούχα, περπατά μπροστά του και τον κατηγορεί για πληροφοριοδότη του αιγυπτιακού στρατού.

Στη συνέχεια ο αιχμάλωτος ανατινάζεται, γίνεται κομμάτια, από βόμβα που του είχε φορέσει το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο της οργάνωσης έχει τίτλο “Το κόψιμο των λαιμών”.

Στη συνέχεια του ίδιου βίντεο οι τρομοκράτες δείχνουν πλάνα αιχμαλώτων που τους αποκεφαλίζουν ή τους πυροβολούν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε στη Χερσόνησο του Σινά τον Νοέμβριο του 2014, όταν η τοπική αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς ορκίστηκε πίστη στο “χαλιφάτο” και στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και ανακηρύχτηκε το παρακλάδι του ISIS στην Αίγυπτο.

Τον Οκτώβριο του 2015 η ίδια τρομοκρατική οργάνωση τοποθέτησε μια βόμβα σε ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο, που είχε απογειωθεί γεμάτο τουρίστες από θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, το οποίο ανατινάχτηκε πάνω από το Σινά.

Και οι 224 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν λίγο μετά την απογείωση του Metrojet A-321 με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν τον ανταρτοπόλεμο στο βόρειο Σινά το 2013, όταν ανατράπηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Σχετικά άρθρα