Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπλοκή στην εκκένωση του Χαλεπιού – Η Αλ Κάιντα παραβιάζει τις συνθήκες

Εμπλοκή στην εκκένωση του Χαλεπιού – Η Αλ Κάιντα παραβιάζει τις συνθήκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Για ολοκληρωτική νίκη του συριακού στρατού στο Χαλέπι κάνει λόγο η Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι οι δυνάμεις Άσαντ κατέλαβαν και τους τελευταίους θύλακες που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τρομοκράτες στην πόλη.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Νωρίτερα, λεωφορεία με αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές που εγκατέλειπαν το ανατολικό Χαλέπι άλλαξαν πορεία και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, μετά την κατάρρευση της διαδικασίας εκκένωσης.

Πηγές των ισλαμιστών αντικαθεστωτικών αναφέρουν ότι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την παράλληλη εκκένωση δύο σιιτικών χωριών στην επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελούσε όρο για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου, προέκυψε με ευθύνη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα και παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η κυβέρνηση της Συρίας ανέστειλε προσωρινά την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου από ισλαμιστές ενόπλους και αμάχους, κατηγορώντας τους τζιχαντιστές της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης ότι παραβιάζουν τους όρους που είχαν τεθεί.

Συριακές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τζιχαντιστές μπλόκαραν τους δρόμους οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την εκκένωση δύο σιιτικών χωριών που βρίσκονται περικυκλωμένα από αντάρτες στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ως αιτία της διακοπής της εκκένωσης την προσπάθεια τζιχαντιστών να πάρουν μαζί τους ορισμένους αμάχους ως ομήρους.

Πρακτορείο το οποίο συνδέεται με τη λιβανική, σιιτική μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν και πολεμά δίπλα στο καθεστώς Άσαντ κατά των σουνιτών μουσουλμάνων τζιχαντιστών ανέφερε ως βασικό λόγο για την προσωρινή κατάρρευση του μηχανισμού εκκένωσης το ζήτημα των δύο σιιτικών χωριών στο Ιντλίμπ, Φούα και Κεφράγια.

Συριακή κυβέρνηση και Ιράν έχουν επιμείνει ότι η εκκένωση του Χαλεπίου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την εκκένωση των δύο σιιτικών χωριών.

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ελίζαμπεθ Χοφ, μιλώντας από τηλεφώνου σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ότι η εντολή να σταματήσει η εκκένωση δόθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένος λόγος.

Σχετικά άρθρα