Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

70 τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορικό χτύπημα στη Μοσούλη

70 τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορικό χτύπημα στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 70 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένων 20 οπλαρχηγών, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας δυτικά της Μοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Άμυνας την Πέμπτη.

Επικαλούμενο τις ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών, το υπουργείο έκανε γνωστό ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια συγκέντρωση τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

Οι τρομοκράτες είχαν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο για να σχεδιάσουν μια επίθεση ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Από το πετυχημένο χτύπημα 70 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ενώ πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 2016.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Από την έναρξη της επιχείρισης για τη Μοσούλη, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν 30 συνοικίες στα ανατολικά της πόλης.

Σχετικά άρθρα