Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εμφύλιος” στο ISIS στην πολιορκημένη Μοσούλη – Λιποτάκτησαν δύο Τυνήσιοι οπλαρχηγοί

“Εμφύλιος” στο ISIS στην πολιορκημένη Μοσούλη – Λιποτάκτησαν δύο Τυνήσιοι οπλαρχηγοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

“Εμφύλια” διαμάχη ξέσπασε στην πολιορκημένη Μοσούλη μεταξύ Ιρακινών και ξένων τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

“Οι τοπικοί Ιρακινοί τζιχαντιστές διατάχθηκαν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στη Μοσούλη, ενώ ορισμένοι ξένοι μέλη της οργάνωσης ανέλαβαν ηγετικές θέσεις και έτσι δεν χρειάζεται να εμπλέκονται στις μάχες με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει οργή μεταξύ των Ιρακινών μελών του ISIS”, είπε ο δημοσιογράφος Ραφάτ Αλ Ζαράρι μιλώντας στο ARA News.

Δύο Τυνήσιοι τζιχαντιστές οπλαρχηγοί λέγεται ότι εγκατέλειψαν το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη αφού δέχθηκαν επίθεση από Ιρακινούς τζιχαντιστές.

Οι Αμπού Ντουρ Αλ Τούνσι και Μπιλάλ Αλ Σαγουάς, Τυνήσιοι τζιχαντιστές και οπλαρχηγοί, λιποτάκτησαν από την οργάνωση την Τρίτη.

“Ο Αλ Τούνσι και ο Αλ Σαγουάς διέφυγαν από τη Μοσούλη αφού τους επιτέθηκαν Ιρακινοί τζιχαντιστές”, είπε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News.

“Η “αστυνομία” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Χίσμπα, δεν κατάφερε να τους βρει αν και τους αναζήτησε επί δύο ημέρες”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Αλ Ζαράρι η παρούσα εσωτερική σύγκρουση στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες λιποταξίες από την πλευρά των ξένων τρομοκρατών.

Πολλές φορές έχει μεταδοθεί ότι τα τοπικά μέλη του ISIS έχουν διαφωνήσει με τις επιλογές της ηγεσίας τους να προωθεί σε ηγετικές θέσεις ξένους τζιχαντιστές.

Η γκρίνια μεταξύ των τζιχαντιστών έχει επιδεινωθεί εξαιτίας και της μείωσης των μισθών, ως αποτέλεσμα της απώλειας πολλών πετρελαιοπηγών που αποτελούσαν τις κυρίως πηγές εσόδων της οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα