Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα συμφωνία για εκκένωση των μισθοφόρων της Τουρκίας από το Χαλέπι

Νέα συμφωνία για εκκένωση των μισθοφόρων της Τουρκίας από το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Την επίτευξη νέας συμφωνίας για τη απομάκρυνση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των τουρκόφιλων μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από το Χαλέπι ανακοίνωσε αξιωματικός του συριακού στρατού.

«Υπήρξε συμφωνία για την απομάκρυνση των εξτρεμιστών από το Χαλέπι. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά της η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) επιβεβαίωσε την επίτευξη της συμφωνίας, λέγοντας ότι ματαιώθηκε ιρανική απόπειρα για να εμποδισθεί η αποχώρηση αμάχων και ενόπλων.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά.

Το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάλαγγα ασθενών αρχίζει να μετακινείται από το ανατολικό προς το δυτικό Χαλέπι.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ίδιας, αλλά και της Συριακής Ερυθρής Ημισελήνου, στην επιχείρηση εξόδου των τραυματιών από το Χαλέπι.

*Στη φωτογραφία, τουρκόφιλοι μισθοφόροι στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι. Όπως βλέπετε έχουν ζωγραφίσει στους τοίχους σημαίες με την ημισέληνο. Την τουρκική και τη γαλάζια των Τουρκμένων (τουρκική φυλή) της Συρίας.

Σχετικά άρθρα