Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κρατάνε τους αμάχους ως ασπίδες στο Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κρατάνε τους αμάχους ως ασπίδες στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Σαν ανθρώπινες ασπίδες χρησιμοποιούν τους αμάχους στον μικρό θύλακα που έχουν περιοριστεί στο νοτιοανατολικό Χαλέπι οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και οι φιλότουρκοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), εμποδίζοντάς τους να φύγουν από τις πολιορκημένες συνοικίες, σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία.

Η επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έλαβε καταγγελίες οι τρομοκράτες εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν και ότι ένοπλοι αναμιγνύονται με τον πληθυσμό, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο οι άμαχοι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν.

Η Επιτροπή Έρευνας για τη Συρία είναι ένα ανεξάρτητο όργανο το οποίο ιδρύθηκε το 2011 από τον ΟΗΕ με αποστολή να συγκεντρώνει αποδεικτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα όπου μαίνεται τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια μια όλο και πιο περίπλοκη ένοπλη σύρραξη.

Η επιτροπή έκανε επίσης λόγο για «πολλές πληροφορίες περί παραβιάσεων που διαπράττονται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις (…) κυρίως εξωδικαστικές εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις και αναγκαστικές στρατολογίες».

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε πως η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ασκούν πλέον ουσιαστικά τον έλεγχο στο Χαλέπι.

*Στη φωτογραφία, Τούρκοι, Τουρκμένοι και φιλότουρκοι τρομοκράτες στο Χαλέπι. Όπως βλέπετε έχουν ζωγραφίσει και τουρκικές σημαίες. Αυτοί είναι οι “αντάρτες”της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα