Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έσπασαν την εκεχειρία στο Χαλέπι και ύστερα ζήτησαν πάλι… εκεχειρία

Οι τζιχαντιστές έσπασαν την εκεχειρία στο Χαλέπι και ύστερα ζήτησαν πάλι… εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που βρίσκονται περικυκλωμένοι σε ένα μικρό θύλακα στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, έσπασαν την εκεχειρία που είχαν συμφωνήσει με τις κυβερνητικές δυνάμεις και νέες μάχες ξέσπασαν.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε την Τρίτη ώστε να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανασυντάχτηκαν και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, μόλις έφτασαν τα λεωφορεία στο σημείο συγκέντρωσης που είχε συμφωνηθεί για να τους μεταφέρουν στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα και των μισθοφόρων της Τουρκίας, οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ πάνω στα λεωφορεία.

Λέγεται ότι προηγουμένως είχαν ξεσπάσει διαφωνίες μεταξύ των οπλαρχηγών των τζιχαντιστών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάζοντας το σπάσιμο της εκεχειρίας από τους τρομοκράτες, εκτίμησε ότι δεν θα πάρει πάνω από 2 ή 3 ημέρες στον συριακό στρατό να τους εκκαθαρίσει από τις γειτονιές που ακόμα ελέγχουν, ενώ όπως τόνισε ο κυρίως στόχος παραμένει να επιλυθεί η κατάσταση και η πόλη να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση.

Ο συριακός στρατός απέκρουσε την επίθεση των τζιχαντιστών πέρασε στην αντεπίθεση.

Το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο περίεργο διότι, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι τρομοκράτες αφού έσπασαν την εκεχειρία και ξέσπασαν νέες μάχες, επικοινώνησαν με τον συριακό στρατό και ζήτησαν να τηρηθεί η εκεχειρία που πριν λίγο οι ίδιοι είχαν σπάσει.

Ο στρατός της Συρίας απαιτεί από τους τζιχαντιστές να παραδώσουν τους αιχμαλώτους που κρατάνε, στρατιώτες και πολίτες. Όπως έγινε γνωστό από μιντιακούς ακτιβιστές οι τρομοκράτες προσπάθησαν να φύγουν από το Χαλέπι παίρνοντας μαζί τους ομήρους στρατιώτες και πολίτες που κρατούσαν αιχμάλωτους.

Τις τελευταίες 24 ώρες πριν σπάσει η εκεχειρία 366 τζιχαντιστές είχαν παραδώσει τα όπλα τους και βγήκαν από τις τζιχαντοκρατούμενες συνοικίες όπως και 6.000 πολίτες.

Το πιο πιθανό είναι το σπάσιμο της εκεχειρίας να οφείλεται σε διαφωνίες μεταξύ των φατριών των τρομοκρατών.

Σχετικά άρθρα