Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορούν τη Ρωσία ότι σκοπεύει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Κατηγορούν τη Ρωσία ότι σκοπεύει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Διαδίκτυο, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Χάκερς,

Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών το 2017, πραγματοποιώντας κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στο Russia Today χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα “ανοησίες” προσθέτοντας ότι η ανάμιξη της Ρωσίας ως προεκλογικό εργαλείο είναι κάτι που το Κρεμλίνο δεν αποδέχεται.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και ως “γελοίες” τις φήμες ότι Ρώσοι χάκερ εμπλέκονται σε προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών.

Τον Νοέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει ξεκάθαρες αποδείξεις εμπλοκής της Ρωσίας σε κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι ήταν βέβαιοι πως η ρωσική κυβέρνηση είχε “διαδικτυακή” εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική περίοδο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες “παράλογες και αβάσιμες”.

Σχετικά άρθρα