Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η νίκη μας στο Χαλέπι σημαίνει την αποτυχία των μαριονετών”

“Η νίκη μας στο Χαλέπι σημαίνει την αποτυχία των μαριονετών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Παρά την απελευθέρωση της πόλης του Χαλεπιού, η Δαμασκός πρέπει να φυλάσσεται από ορισμένα κράτη της Μέσης Ανατολής, τα οποία χρηματοδότησαν τους τρομοκράτες υπό το πρόσχημα της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο εκτελεστικός γραμματέας της συριακής Βουλής Χαλέντ Αμπούντ μιλώντας στο ρωσικό Sputnik.

“Παρά την απελευθέρωση του Χαλεπιού, πρέπει ακόμα να είμαστε προσεκτικοί με τις περιφερειακές δυνάμεις, που χρηματοδότησαν τους τρομοκράτες υπό το πρόσχημα της αντιπολίτευσης. Αυτές οι δυνάμεις ακόμα προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι υπήρχε κάποια μετριοπαθής αντιπολίτευση στο Χαλέπι”, είπε ο Αμπούντ μιλώντας την Τρίτη.

Ο Αμπούντ τόνισε ότι κάποιες χώρες της περιοχής προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι ως κάποια επίσημη πολιτική δύναμη.

“Η νίκη μας στο Χαλέπι σημαίνει την αποτυχία των μαριονετών”, είπε ο Αμπούντ.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου οι τζιχαντιστές που είχαν απομείνει σε έναν μικρό θύλακα στο νοτιοανατολικό Χαλέπι αποδέχτηκαν τους όρους της εκεχειρίας που τους πρόσφερε η κυβέρνηση της Συρίας και παραδόθηκαν.

Στο ανατολικό Χαλέπι είχαν ταμπουρωθεί τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τουρκόφιλοι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Αυτές τις συμμορίες θεοκρατών τρομοκρατών προσπάθησαν να εμφανίσουν ως κάποια δήθεν “μετριοπαθή” αντιπολίτευση, ενώ η ίδια η Γαλλία διοργάνωσε και σύνοδο πριν μερικές ημέρες για τη διάσωσή τους. Η Γαλλία που δέχεται επιθέσεις από την Αλ Κάιντα ήθελε να σώσει την Αλ Κάιντα στο Χαλέπι.

Δυστυχώς δεν ήταν μόνο η Γαλλία. Κι άλλες δυτικές δυνάμεις εξευτελίστηκαν δηλώνοντας την “αλληλεγγύη” τους στους πολιορκημένους του Χαλεπιού. Ευτυχώς σε λίγες ημέρες το “λίμπεραλ” παρεάκι της Ουάσιγκτον που “έπαιζε” παρέα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα θα αποτελεί παρελθόν.

Σχετικά άρθρα