Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας συγκεντρώνει στρατεύματα δυτικά της Παλμύρας

Ο στρατός της Συρίας συγκεντρώνει στρατεύματα δυτικά της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Ο συριακός στρατός έστειλε την Τρίτη ενισχύσεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ-4 το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση δυτικά της Παλμύρας ώστε να ενισχύσει τη φρουρά του.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό, οι ενισχύσεις αυτές ξεκίνησαν από την επαρχία του Χαλεπιού και αποτελούνται από καταδρομείς της Δύναμης Τίγρης και της Στρατιωτικής Ασπίδας.

Τουλάχιστον 2.500 Σύροι στρατιώτες αναμένεται να πάρουν θέσεις στο μέτωπο δυτικά της Παλμύρας μέσα στις επόμενες ημέρες για να αντεπιτεθούν στη συνέχεια στο Ισλαμικό Κράτος και να πάρουν πίσω τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται γύρω από την ιστορική πόλη που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές την Κυριακή.

Οι πετρελαιοπηγές γύρω από την Παλμύρα, που καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος τις προηγούμενες ημέρες, είναι ζωτικής σημασίας γιατί από αυτές εξαρτάται η ηλεκτροδότηση και η τροφοδοσία σε καύσιμα για τις πόλεις Χομς, Χάμα, Λαττάκεια, Δαμασκός και Ταρτούς.

Σχετικά άρθρα