Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία θα ναυπηγήσει το Ιράν ως απάντηση στις ΗΠΑ

Πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία θα ναυπηγήσει το Ιράν ως απάντηση στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Χασάν Ροχανί,

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί ζήτησε από Ιρανούς ειδικούς να αρχίσουν «τον σχεδιασμό» πυρηνοκίνητων πλοίων, σε αντίδραση για την ανανέωση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης για ακόμη 10 χρόνια.

Χαρακτηρίζοντας την ανανέωση των κυρώσεων από το αμερικανικό Κογκρέσο «παραβίαση» της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, ο κ. Ρουχανί ζήτησε από τον επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας «να προγραμματίσει τον σχεδιασμό και την παραγωγή πυρηνοκίνητων κινητήρων για τη ναυτιλία».

Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει «νομικά μέτρα» σε διεθνές επίπεδο για τυχόν «παραλήψεις» από την πλευρά των ΗΠΑ στην εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς και για την ανανέωση των κυρώσεων.

Την ανανέωση των κυρώσεων ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο, όμως πρέπει να υπάρξει επικύρωση και από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να ισχύσει, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς πρόβλημα, όπως εκτιμούν πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σχετικά άρθρα