Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ εναντίον CIA για τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές

Τραμπ εναντίον CIA για τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Σφοδρή κριτική στη CIA άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τους ισχυρισμούς της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ότι Ρώσοι χάκερς ενεπλάκησαν στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

«Μπορείτε να φανταστείτε εάν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό και ήμασταν ΕΜΕΙΣ που θα παίζαμε το χαρτί Ρωσία/CIA; Θα χαρακτηριζόταν ως θεωρία συνομωσίας!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο νεοκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Τραμπ επέκρινε επίσης το γεγονός ότι οι πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

«Εκτός κι εάν πιάσεις τους χάκερς επ’ αυτοφώρω, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιος ήταν πίσω από το χάκινγκ. Γιατί αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε πριν από τις εκλογές;», έγραψε την Δευτέρα ο Τραμπ, σε ένα ακόμα tweet του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, το FBI είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την παράνομη πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο την περασμένη Παρασκευή η CIA προχώρησε περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρα της Ρωσίας ήταν να συμβάλει στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της CIA στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης «πιστεύουν ακράδαντα» πως Ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία υπέρ του Ρεπουμπλικανού πολιτικού.

Το επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ δημοσιοποίησε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν πει ότι ο Σαντάμ Χουσείν είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής”.

Σχετικά άρθρα