Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ!

Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δεινόσαυροι, Δημοπρασία, Λιόν, Σκελετός,

Σκελετός δεινοσαύρου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατ. ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε. Πρόκειται για τον σκελετό ενός Αλλόσαυρου, ο οποίος έζησε πριν από 153 εκατ. χρόνια, στο τελείωμα της Ιουρασικής περιόδου. Είναι 7 μέτρα μήκος και 2 μέτρα ύψος και βγήκε στη δημοπρασία για το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ στον οίκο Aguttes, στη Λιόν της Γαλλίας. Αγοραστής εμφανίζεται ένας Γάλλος, ο οποίος ωστόσο, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο οίκος δημοπρασίας ανακοίνωσε ότι ο σκελετός του Αλλόσαυρου θα παραμείνει στη Γαλλία και θα εξακολουθήσει να εκτίθεται στο κοινό, προκειμένου να μαθαίνουν οι νέες γενιές την ιστορία του κόσμου. Ο Κεν, όπως ονομάζεται, ανακαλύφθηκε το 2013. Το κρανίο του είναι ένα από τα πέντε καλύτερα διατηρημένα στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο δείγμα αφορά νεαρό Αλλόσαυρο, καθώς το είδος αυτός έφτανε τα 12 μέτρα ύψος και αρκετά μέτρα μήκος. Ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασίας, Claude Agutte, δήλωσε ότι «αυτό ήταν το πιο περίεργο αντικείμενο που έχω ποτέ πουλήσει. Για την καριέρα μου, ήταν μία μεγάλη στιγμή».

Σχετικά άρθρα