Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να στήσει αμυντική γραμμή δυτικά της Παλμύρας

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να στήσει αμυντική γραμμή δυτικά της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Μετά τη δεύτερη άλωση της Παλμύρας την Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να στήσουν αμυντική γραμμή δυτικά της πόλης και να κρατήσουν εκεί μέχρι να είναι ικανές με νέες ενισχύσεις να εξαπολύσουν αντεπίθεση.

Οι συριακές δυνάμεις στην περιοχή, που αριθμούν μόλις περίπου 1.000 άνδρες απέναντι σε 4.000-5.000 τζιχαντιστές, έλαβαν ενισχύσεις μερικές εκατοντάδες άνδρες από την παραστρατιωτική φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή “Ασπίδα του Καλαμούν”.

Η “Ασπίδα του Καλαμούν” είναι μια δύναμη από παραστρατιωτικούς τοπικών φυλών που στηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ και ενώθηκε με τους στρατιώτες από την 11η και 18η μεραρχία, τους εθνοφύλακες και του κομάντος της Ομάδας Σαχίν, που αποτελούσαν την φρουρά της Παλμύρας που τράπηκε σε φυγή παραδίδοντάς την στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο συριακός στρατός αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ανακαταλάβει το συντομότερο δυνατό την Παλμύρα πριν την οχυρώσουν οι τζιχαντιστές.

Ωστόσο, οι Σύροι επιτελείς φοβούνται ότι μία κατά μέτωπο επίθεση θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Επειδή οι απώλειες δεν είναι πολυτέλεια για τον στρατό του Άσαντ, σκέφτονται να περικυκλώσουν την πόλη, καταλαμβάνοντας τους γύρω λόφους της κι αφού τη θέσουν σε πολιορκία να φωνάξουν τη ρωσική πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές.

Για να υλοποιηθεί όμως κάποιο σχέδιο για ανακατάληψη της Παλμύρας, ο συριακός στρατός χρειάζεται ενισχύσεις που δεν υπάρχουν. Όλες οι εφεδρείες και οι πολύτιμοι σύμμαχοι του Άσαντ μάχονται στο Χαλέπι και στην πραγματικότητα δεν περισσεύει άνδρας.

Το Ισλαμικό Κράτος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο δυτικά της Παλμύρας.

Σχετικά άρθρα