Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα διαψεύδει κοινό σχέδιο με τις ΗΠΑ εκκένωσης τζιχαντιστών από το Χαλέπι

Η Μόσχα διαψεύδει κοινό σχέδιο με τις ΗΠΑ εκκένωσης τζιχαντιστών από το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ η οποία να προβλέπει την ασφαλή διαφυγή των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των φιλότουρκων του FSA από το νοτιοανατολικό Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στελέχη της ισλαμιστικής φιλότουρκης αντιπολίτευσης τα οποία στηρίζουν τις οργανώσεις των τρομοκρατών είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι δύο χώρες έχουν καταθέσει πρόταση η οποία προβλέπει οι ένοπλοι να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πόλη μαζί με τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες.

«Αυτό που τα πρακτορεία ειδήσεων των δυτικών χωρών μεταδίδουν δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα στην πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Ριάμπκοφ , ενώ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από το Χαλέπι.

«Το ζήτημα της απόσυρσης των ενόπλων αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστών συμφωνιών. Αυτή η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν, σε μεγάλο βαθμό διότι οι ΗΠΑ επιμένουν σε απαράδεκτους όρους», πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός.

Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με κοινή συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία, την οποία θα μπορούσε να εξετάσει κατόπιν η ισλαμιστική αντιπολίτευση.

Οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συνεχιστούν στη Γενεύη, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Έχει καταγραφθεί κάποια πρόοδος, δεν υπάρχει συμφωνία», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα