Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ο τζιχαντιστής – “εγκέφαλος” του μακελειού στο περιοδικό Charlie Hebdo

Σκοτώθηκε ο τζιχαντιστής – “εγκέφαλος” του μακελειού στο περιοδικό Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Νεκρός από βομβαρδισμό στη Συρία είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο του 2015.

O Μπουμπακέρ ελ Χακίμ σκοτώθηκε στην πόλη Ράκκα

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, Μπουμπακέρ ελ Χακίμ σκοτώθηκε στην πόλη Ράκκα, στις 26 Νοεμβρίου. Ο 33χρονος Γαλλο-τυνήσιος ήταν ένα από τα στελέχη που διαδραμάτιζαν ιδιαίτερο ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους και μέντορας των δύο αδερφών που εκτέλεσαν τους δημοσιογράφους του γαλλικού περιοδικού.

Ο ελ Χακίμ είχε συλληφθεί στη Συρία και είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου καταδικάστηκε με 7 χρόνια φυλάκιση το 2008. Όταν αποφυλακίστηκε, ξεκίνησε την επιστράτευση μαχητών για το Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι αδερφοί Κουασί. Το 2011, όταν βγήκε από τη φυλακή, μετακινήθηκε στην Τυνησία και ταξίδευε συχνά στις γειτονιές του Παρισιού, προκειμένου να οργανώσει τις επιθέσεις του.

Από την επίθεση στο Charlie Hebdo έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα.

Σχετικά άρθρα