Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γελοία “αντίποινα” στους Γερμανούς ξεκίνησε ο Ερντογάν

Γελοία “αντίποινα” στους Γερμανούς ξεκίνησε ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ατατούρκ, Γερμανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τα “αντίποινα” εναντίον των Γερμανών, τα οποία προανήγγειλε βαρύγδουπα τις προηγούμενες ημέρες, άρχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές αρχές προβαίνουν πλέον σε “διεξοδικούς” ελέγχους ταυτοποίησης των στοιχείων Γερμανών διπλωματών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από την «κράτηση» της αντιπροέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στην Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

“Από την Τετάρτη το βράδυ, οι Γερμανοί διπλωμάτες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από την Τουρκία από το βασικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ υποβάλλονται σε διεξοδικούς ελέγχους», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο, τονίζοντας πως τέσσερις Γερμανοί διπλωμάτες εξαιτίας αυτού του μέτρου έχασαν την πτήση τους σήμερα.

Η λήψη αυτού του μέτρου ήλθε έπειτα από την «κράτηση διάρκειας μιας ώρας» της Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας την Δευτέρα εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στον έλεγχο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αγκυρα Μάρτιν Έρντμαν κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από το περιστατικό, που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που απείλησε με «αντίποινα».

Σχετικά άρθρα