Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα και η παρέα του προσπαθούν να σώσουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Ο Ομπάμα και η παρέα του προσπαθούν να σώσουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ματέο Ρέντσι, Μπάρακ Ομπάμα, Ρωσία, Συρία, Τερέζα Μέι, Τζάστιν Τριντό, Τζιχαντιστές, Φρανσουά Ολάντ, Χαλέπι,

Οι ηγέτες ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Καναδά εξέδωσαν κοινή δήλωση με προειδοποιήσεις κατά όσων ενισχύουν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, στοχεύοντας ευθέως κατά της Ρωσίας και του Ιράν.

Η δήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Οι Μπαράκ Ομπάμα, Τερέζα Μέι, Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ, Ματέο Ρέντσι και Τζάστιν Τριντό καλούν τη Ρωσία και το Ιράν να ασκήσουν την επιρροή τους στον Μπασάρ Αλ Άσαντ για να σταματήσει το σφυροκόπημα του τζιχαντοκρατούμενου θύλακα στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, ενώ μιλάνε για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε επιπλέον κυρώσεις και περιοριστικά μέτρα κατά προσώπων και οντοτήτων που δρουν υπέρ του συριακού καθεστώτος ή δρουν ως εκπρόσωποί του», αναφέρουν οι έξι ηγέτες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δύσης.

«Καλούμε όλα τα μέρη της διαμάχης στη Συρία να εφαρμόζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, μεταξύ άλλων και τη Συνθήκη της Γενεύης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Συρίας και οι σύμμαχοί της έχουν απελευθερώσει το 85% του κατεχόμενου από τους τρομοκράτες ανατολικού Χαλεπιού τις τελευταίες δέκα ημέρες και τους έχουν περιορίσει σε ένα θύλακα στα νότια της πόλης.

Οι υποτιθέμενοι “μετριοπαθείς αντάρτες” είναι μέλη της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Σχετικά άρθρα