Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την εκκένωση του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές θα συζητήσουν Κέρι-Λαβρόφ

Την εκκένωση του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές θα συζητήσουν Κέρι-Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζον Κέρι, Χαλέπι,

Τις συνομιλίες για την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας θα συνεχίσουν σήμερα Πέμπτη, μετά από τη χθεσινή τους συνάντηση στο Αμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο την Τετάρη, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των τζιχαντιστών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους τζιχαντιστές να αποχωρήσουν από το νοτιοανατολικό Χαλέπι.

Από την πλευρά της Μόσχας τονίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται εντατικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ έχει γίνει εκατέρωθεν ανταλλαγή εγγράφων, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το IFAX, πηγές αναφέρουν ότι Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να επιτύχουν καθεστώς αμοιβαίας κατανόησης για το Χαλέπι.

Σχετικά άρθρα