Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασουλίδης: Στόχος της διάσκεψης για το Κυπριακό να ανοίξει τα χαρτιά της η Τουρκία

Κασουλίδης: Στόχος της διάσκεψης για το Κυπριακό να ανοίξει τα χαρτιά της η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τουρκία,

“Στόχος της διάσκεψης για την Κύπρο είναι η Άγκυρα να ανοίξει τα χαρτιά της στο Κυπριακό“, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο ΡΙΚ.

Όπως υπογράμμισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, δεν θεωρεί ορθό να αφεθούν τα πράγματα να αποτύχουν τώρα, επειδή απέτυχαν στο Μον Πελεράν και να μείνει εκτός κρίσεως η Τουρκία, η οποία έπεισε τον κόσμο πως θέλει λύση, αλλά ποτέ δεν είπε τι λύση θέλει.

Για τις αρχικές θέσεις που κατατέθηκαν σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο Ι. Κασουλίδης επεσήμανε:

«Ούτε να το διανοηθούν» για τουρκική στρατιωτική βάση στην Κύπρο.

Σημείωσε ακόμα πως έχει δίκιο η Αθήνα αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, ώστε να προετοιμαστεί η διάσκεψη, τονίζοντας πως μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, εάν αυτή δεν πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού.

Ο Μ. Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι δεν έχει αντίρρηση με την παρουσία παρατηρητή της ΕΕ στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Σχετικά άρθρα