Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν στο ναυάγιο της Ν. Κορέας

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν στο ναυάγιο της Ν. Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυάγια, Νότια Κορέα, Παρκ Γκεούν Χιέ,

Με τα πορτρέτα των νεκρών παιδιών τους χέρια, οι γονείς των μαθητών που χάθηκαν στο ναυάγιο του πλοίου Sewol πραγματοποίησαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας, ζητώντας να συναντηθούν με την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκέουν-Χίε.

Δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν στο μέγαρο αφού δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν την είσοδό τους στο παλάτι. Κάθισαν λοιπόν στη μέση του δρόμου θρηνώντας και εκφράζοντας με δάκρυα το θυμό τους για τον άδικο χαμό των παιδιών:

«Ακούστε μας πρόεδρε Παρκ. Απλά δώστε μας 10 δευτερόλεπτα»
«Γιατί μπλοκάρετε το δρόμο»
«Ακούστε τις φωνές μας»

2

1b

Η κυβέρνηση της Παρκ έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την τραγωδία και πολλοί από τους γονείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι μια πιο άμεση αντίδραση ίσως είχε σώσει πολλές περισσότερες ζωές.

Το πλοίο Sewol, το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες ήταν υπερφορτωμένο και ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα, ανατράπηκε και βυθίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί που όδευαν προς το νησί Τζετζού για σχολική εκδρομή.

Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν της τραγωδίας ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες θεωρούνται όλοι τους νεκροί. Σύμφωνα με τις αρχές, συνολικά 476 επιβάτες και πλήρωμα βρίσκονταν επί του πλοίου.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, έχουν καταγραφεί σε βίντεο να εγκαταλείπουν πρώτοι το πλοίο, την ίδια στιγμή που από τα μεγάφωνα ακούγονταν οδηγίες προς τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας αναγγελίας. Πολλοί από τους γονείς πιστεύουν πως αυτές οι οδηγίες απετέλεσαν και το μοιραίο λάθος που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες παιδιά.

2b

3

Σχετικά άρθρα