Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χόφερ συνεχάρη τον Βαν ντερ Μπέλεν και δήλωσε απογοητευμένος για την ήττα του

Ο Χόφερ συνεχάρη τον Βαν ντερ Μπέλεν και δήλωσε απογοητευμένος για την ήττα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, Αυστρία, Εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ,

Αναγνώρισε την ήττα τους στις αυστριακές προεδρικές εκλογές ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, απέναντι στον 72χρονο “πράσινο” Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χόφερ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές τους δηλώνοντας απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, ενώ συνεχάρη τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του, καλώντας τους πολίτες της Αυστρίας «να εργαστούν από κοινού».

Λίγο νωρίτερα, την ήττα του κ. Χοφερ στις αυστριακές εκλογές, είχε αναγνωρίσει το επιτελείο του.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας.

Βάσει των εκτιμήσεων, οι οποίες βασίζονται σε exit poll και στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 53,6%, ενώ ο Χόφερ 46,4%, με ποσοστό σφάλματος 1,2%, ενώ η ανατροπή του αποτελέσματος είναι λίγες, δεδομένου ότι ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν εμφανίζεται ισχυρότερος στο πεδίο των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, η ενσωμάτωση των οποίων στο εκλογικό αποτέλεσμα θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα