Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι, Τούρκοι και Κούρδοι τρέχουν ποιος θα πάρει πρώτος την Αλ Μπαμπ

Σύροι, Τούρκοι και Κούρδοι τρέχουν ποιος θα πάρει πρώτος την Αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει μεταξύ συριακού στρατού, τουρκικού στρατού και Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για το ποιος θα πάρει πρώτος την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους, ένοπλες ομάδες που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) πλησιάζουν από τα βόρεια και το Σάββατο κατέλαβαν ακόμα τρία χωριά στα περίχωρα της Αλ Μπαμπ.

Παράλληλα, οι μισθοφόροι των Τούρκων εξαπέλυσαν και επιθέσεις ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην περιοχή, που αποκρούστηκαν με επιτυχία ενώ καταστράφηκε και ένα τουρκικό τανκς.

Και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πήραν δύο χωριά από το Ισλαμικό Κράτος στα δυτικά περίχωρα της Αλ Μπαμπ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν στην Αλ Μπαμπ από τα νοτιοδυτικά, πήραν τέσσερα χωριά από το Ισλαμικό Κράτος, και πλέον απέχουν μόλις 8 χλμ από την πόλη.

al_bab_map

Σχετικά άρθρα