Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “μετριοπαθείς” στο Χαλέπι βομβάρδισαν τους Κούρδους με χημικά αέρια

Οι “μετριοπαθείς” στο Χαλέπι βομβάρδισαν τους Κούρδους με χημικά αέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαμ, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χημικά Όπλα,

Οι “μετριοπαθείς” πολιορκημένοι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας και οι συμμορίες της Αλ Κάιντα, που κατέχουν το ανατολικό Χαλέπι και πασχίζουν να τους “σώσουν” διάφοροι “ευαίσθητοι” δυτικοί, βομβάρδισαν την Παρασκευή με χημικά αέρια την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια του Χαλεπιού.

Οι δυτικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού ελέγχονται από την κυβέρνηση. Οι ανατολικές από τους τρομοκράτες και ανάμεσά τους, στα βόρεια της πόλης, είναι η κουρδική συνοικία που ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Τα χημικά αέρια στους Κούρδους μέσα στο Χαλέπι έριξαν τρομοκράτες από τις οργανώσεις Αχράρ Αλ Σαμ και Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, αμφότερες παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

Από τον βομβαρδισμό με χημικά σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και δύο παιδιών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο μέσα στη Σεΐχ Μακσούντ που λειτουργεί υπό την αιγίδα του κουρδικού Ερυθρού Σταυρού.

Ότι τα θύματα ήταν από επίθεση με χημικά αέρια επιβεβαίωσε ο γιατρός Μιχεμέντ Χάμκε, διευθυντής του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.

Η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ πολιορκείται από τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές και τζιχαντιστές μισθοφόρους και συμμάχους της Τουρκίας εδώ και τρία χρόνια.

Οι τρομοκράτες έχουν βομβαρδίσει κι άλλες φορές την κουρδική συνοικία με χημικά αέρια.

Στις 8 Μαρτίου 2016 οι ίδιες “μετριοπαθείς” τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν χτυπήσει την κουρδική γειτονιά με ρουκέτες που έφεραν κίτρινο φώσφορο.

Σχετικά άρθρα