Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Ερντογάν σε Ευρωβουλευτές: Μάθετε τα όρια σας – Εμείς κυβερνάμε την Τουρκία

Επίθεση Ερντογάν σε Ευρωβουλευτές: Μάθετε τα όρια σας – Εμείς κυβερνάμε την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ξεσάλωσε ο “σουλτάνος” Ερντογάν, και συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον των Ευρωπαίων, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Απευθυνόμενος προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αυτό θα πρέπει να μάθει τα όριά του, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι στην Τουρκία διοικεί η κυβέρνησή της και όχι κάποιο ευρωπαϊκό όργανο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις σήμερα Σάββατο σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, στον απόηχο της πρότασης των ευρωβουλευτών για “πάγωμα” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

“Μας λένε ότι δεν πολεμάμε την τρομοκρατία, σε εμάς που είμαστε μια χώρα που δίνει καθημερινή μάχη κατά της τρομοκρατίας”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. “Εσείς (στο Ευρωκοινοβούλιο) καλείται τρομοκράτες;” αναρωτήθηκε σε μια αποστροφή του λόγου του κατά της Ευρωβουλής.

Στη πρότασή τους, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν έντονα τα “δυσανάλογα πολλά κατασταλτικά μέτρα” που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Όπως ανέφεραν, αυτά τα μέτρα “παραβιάζουν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Τουρκίας”.

Όμως αυτή η στάση των Ευρωπαίων βουλευτών ήταν που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση Ερντογάν: “Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο μπορούν να παρατείνουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Τι δουλειά έχετε εσείς με αυτό; Η Ευρωβουλή κυβερνά αυτήν τη χώρα ή η κυβέρνησή της; Μάθετε τα όριά σας. Αυτές οι ημέρες έχουν παρέλθει”.

Σχετικά άρθρα