Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαιρετίζει τις δηλώσεις Πούτιν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Χαιρετίζει τις δηλώσεις Πούτιν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Ρωσία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Τον “εποικοδομητικό τόνο” που υιοθέτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν ζητώντας από τις φιλορωσικές περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας να αναβάλουν το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Κυριακής, χαιρέτισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

“Χαιρετίζω τον εποικοδομητικό τόνο που υιοθέτησε ο πρόεδρος Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ“, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία ζητά να εφαρμοσθεί “αμέσως αυτό που συζητήθηκε στη Μόσχα”.

“Βρισκόμαστε ίσως σε μια αποφασιστικής σημασίας στιγμή”, δήλωσε ο Σταϊνμάγερ. “Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, όμως εξακολουθεί να υπάρχει μια ευκαιρία να καταφέρουμε με διπλωματικά μέσα να αποφύγουμε μια νέα κλιμάκωση της βίας και την ολική απώλεια του ελέγχου στην ανατολική Ουκρανία”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος, υποδεχόμενος τον προεδρεύοντα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, ζήτησε από τις φιλορωσικές περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας να αναβάλουν το δημοψήφισμα της Κυριακής, ζητώντας ως αντάλλαγμα “από τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές και τιμωρητικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά”.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές πρόκειται να γνωστοποιήσουν σήμερα την απόφασή τους για ενδεχόμενη αναβολή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματισθεί για τις 11 Μαΐου με θέμα την “ανακήρυξη της ανεξαρτησίας” της αυτοανακηρυχθείσης δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Σχετικά άρθρα