Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ο πρώτος Αμερικανός στρατιώτης στη Συρία από βόμβα του ISIS

Σκοτώθηκε ο πρώτος Αμερικανός στρατιώτης στη Συρία από βόμβα του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη τον θάνατο του πρώτου Αμερικανού στρατιώτη στην επιχείριση “Οργή του Ευφράτη”, δηλαδή στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την περικύκλωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλης Ράκα της Συρίας.

Ο Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε ύστερα από έκρηξη μηχανισμού που είχε αφήσει ως παγίδα το Ισλαμικό Κράτος στην ύπαιθρο της πόλης Αΐν Ίσα, βόρεια της Ράκα.

“Ολόκληρος ο Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ήρωα, στους φίλους του και στους συμπολεμιστές του”, δήλωσε ο Στίβεν Τάουνσεντ, ο Αμερικανός διοικητής των δυνάμεων του συνασπισμού κατά του ISIS.

Η επιχείριση “Οργή του Ευφράτη” ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου. Διεξάγεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Στόχος της εκστρατείας είναι η απομόνωση – περικύκλωση της πόλης Ράκα, που οι τζιχαντιστές έχουν ανακηρύξει πρωτεύουσά τους.

Εκτός από τους Αμερικανούς κομάντος που συμμετέχουν στην επιχείριση ως στρατιωτικοί σύμβουλοι, δεκάδες ξένοι εθελοντές, μεταξύ τους και Αμερικανοί, μάχονται στο πλευρό των Κούρδων και των συμμάχων τους.

Σχετικά άρθρα