Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης Κούρδων Συρίας: Ο Ερντογάν είναι ένας σουλτάνος που ονειρεύεται σουλτανάτο

Ηγέτης Κούρδων Συρίας: Ο Ερντογάν είναι ένας σουλτάνος που ονειρεύεται σουλτανάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαλέχ Μουσλίμ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο συμπρόεδρος του συριακού σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης), Σαλέχ Μουσλίμ, σχολιάζοντας το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε εις βάρος του το ισλαμιστιστικό φιλοτζιχαντιστικό τουρκικό καθεστώς, αποκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “σουλτάνο”:

“Εμείς θεωρούμε ότι αυτή είναι η συμπεριφορά ενός σουλτάνου, είναι ένα είδος φιρμανιού από ένα σουλτάνο. Θεωρώ ότι αυτός [ο Ερντογάν] δεν θα καταφέρει τίποτα, ούτε η διεθνής κοινότητα θα το λάβει σοβαρά. Δεύτερο, δεν είμαι Τούρκος πολίτης, είμαι Σύρος και υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του λαού μου”, ήταν τα λόγια του Σαλέχ Μουσλίμ σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Έχουμε καταδικάσει το τρομοκρατικό χτύπημα [του Φεβρουαρίου] στην Άγκυρα και έχουμε δηλώσει ότι δεν είχαμε καμία σχέση επειδή αυτό είναι τουρκική υπόθεση. Ανέφεραν [οι Τούρκοι] ένα όνομα [υπόπτου], το ερευνήσαμε και αυτό το άτομο δεν υπάρχει στην Αμούντε [πόλη της βορειοανατολικής Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία]. Κατασκεύασαν αυτή τη δήλωση, κατασκεύασαν αυτό το ένταλμα σύλληψης… Ας γνωρίζουν όλοι ότι είναι όλα κατασκευασμένα για να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτή είναι η δήλωση που θέλω να κάνω”.

Ο συμπρόεδρος του PYD πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως η τουρκική κυβέρνηση εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό.

“Είναι απλά το όνειρο κάποιου σουλτάνου να εγκαθιδρύσει σουλτανάτο και όπως και στο παρελθόν μας τα “φορτώνει” όλα… Δεν είμαστε εχθροί του τουρκικού λαού και θα θέλαμε οι λαοί μας να ζήσουν μαζί”, είπε ο Μουσλίμ.

Και το κόμμα, το PYD, καταδίκασε το τουρκικό ένταλμα σύλληψης του συμπροέδρου του με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εμείς, το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), καταδικάζουμε το ένταλμα σύλληψης των τουρκικών αρχών εναντίον του συμπροέδρου του PYD, κυρίου Σαλέχ Μουσλίμ Μοχάμεντ.

Δεν αναγνωρίζουμε επ’ουδενί το συγκεκριμένο ένταλμα, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στερείται ακόμη και τις ελάχιστες νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις.

Οι κατηγορίες που κατασκευάστηκαν εναντίον του κυρίου Σαλέχ Μουσλίμ είναι ψευδείς, αβάσιμες και συκοφαντικές.

Αυτό το γεγονός απέδειξε, για μία ακόμη φορά, στη διεθνή κοινή γνώμη ότι το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση Ερντογάν είναι εχθρικοί προς τον κουρδικό λαό, όπου και αν βρίσκεται αυτός.

Η Τουρκία συνεχίζει να στοχεύει στην πολιτική, πολιτιστική και φυσική εξόντωση όλων της των αντιπάλων και ειδικά των Κούρδων.

Η τουρκική κυβέρνηση αγνοεί και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προτίθεται να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα εναντίον του λαού μας.

Η ήττα της Τουρκίας και των μισθοφόρων της στο στρατιωτικό επίπεδο και η κατάρρευση της στρατηγικής της στη Συρία, την ευρύτερη περιοχή και τον κόσμο, οδήγησε το τουρκικό καθεστώς να χάσει την ψυχραιμία του και να χτυπάει τυχαία προς κάθε κατεύθυνση.

Ωστόσο, εμείς δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο ότι τίποτα δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε τη γη και το λαό μας.

Έχουμε και τη δύναμη και τις ικανότητες να αντιμετωπίσουμε όλες τις συνωμοσίες και τις επιθέσεις, όσο φρενήρεις και αν είναι.

Καλούμε όλα τα διεθνή δημοκρατικά κόμματα να μην παραμείνουν σιωπηλά μπροστά στην πολιτική, νομική και φυσική σφαγή του κουρδικού λαού και να δράσουν προκειμένου να πάψουν τα καθημερινά ανθρωπιστικά εγκλήματα που διαπράττουν οι τουρκικές αρχές.

Το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης

Το PYD είναι σοσιαλιστικό κόμμα και εφαρμόζει πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας στις περιοχές που απελευθερώνει στη Συρία. Συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χάρη στην έμπρακτη υποστήριξη του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Σαλέχ Μουσλίμ είχε έρθει στην Αθήνα και παρακολούθησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά άρθρα