Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Αναστασιάδη το βράδυ της Τετάρτης για το Κυπριακό

Διάγγελμα Αναστασιάδη το βράδυ της Τετάρτης για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό θα απευθύνει το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμα θα αναφερθεί στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και θα εξηγήσει πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Την ίδια, ώρα στην Κύπρο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Έιντε αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να μεταφέρει το μήνυμα ότι «δεν τέλειωσε το παιγνίδι» όπως είπαν χαρακτηριστικά στο ΚΥΠΕ πηγές των Ηνωμένων Εθνών.

Σε πενταμερή επιμένει η Τουρκία

«Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επετεύχθη αποτέλεσμα» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Χουσεγίν Μουφτούογλου για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Όπως είπε, η τουρκική πλευρά θεωρεί πως «σ’ αυτή την κρίσιμη φάση, έχει χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία».

Πρόσθεσε ότι τώρα θα πραγματοποιηθεί μια αναλυτική αξιολόγηση της κατάστασης μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ υποστήριξε πως «θα είναι ωφέλιμο να οριστεί χωρίς καθυστερήσεις η ημερομηνία του πενταμερούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και των εγγυητριών και την παράλληλη συνέχιση των συνομιλιών».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητα για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».

Εγχώρια κέντρα λένε τα ίδια με την Άγκυρα

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα γνωστών και επώνυμων “εκφραστών” του “εκσυγχρονιστικού” λόμπι των Αθηνών, οι οποίοι φαίνεται σαν να “ευθυγραμμίζονται” με την τουρκική γραμμή.

Γνωστοί υμνητές των μνημονιών και “προβεβλημένοι” της οριζόντιας φιλελέ διασύνδεσης κατηγορούν ως “εθνικιστή” τον Νίκο Κοτζιά επειδή εμμένει στο αυτονόητο και λογικό, δηλαδή ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Κύπρο με την παραμονή τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, όπως ούτε είναι δυνατόν να σταθμεύουν τουρκικά στρατεύματα σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευθυγράμμιση των μνημονιακών νεο-σοσιαλ-φιλελεύθερων κύκλων με τις απαιτήσεις της Τουρκίας, προβληματίζει διότι φαίνεται σαν να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κέντρο που κινεί τα πιόνια του για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί παράδοση της Κύπρου στον Ερντογάν, όπως θεωρούν ότι πείστηκε να πειθαρχήσει και στα μνημόνια.

Γνωστοί σοσιαλπατριωτικοί κύκλοι των Αθηνών δεν μιλούν απλά για “χρήσιμους ηλίθιους” αλλά για ανθρώπους που προφανώς εξυπηρετούν σχεδιασμούς καταστροφικούς για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα