Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία πολεμώντας τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί μαχητές των Φρουρών της Επανάστασης έχουν σκοτωθεί στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Γραφείου Υποθέσεων Βετεράνων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

“Ο αριθμός των μαρτύρων από τη χώρα μας που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα προσκυνήματα ξεπέρασε τους 1.000”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλί Σαχιντί Μαχαλατί σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν έχει στείλει στη Συρία στρατιωτικούς συμβούλους όπως και περσικής καταγωγής μαχητές από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που συμμετέχουν στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Στο Ιράν τους αποκαλούν “υπερασπιστές των προσκυνημάτων” αναφερόμενοι στους σιιτικούς ιερούς τόπους στη Συρία που κινδυνεύουν από τους φανατικούς σουνίτες.

Ο Σαχιντί δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηκοότητες των ανδρών που σκοτώθηκαν στις μάχες στη Συρία.

Το σιιτικό Ιράν είναι από τους πιο πιστούς υποστηρικτές της κυβέρνησης της Δαμασκού, την οποία στηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά στον πόλεμο που μαίνεται από το 2011.

Η Μεραρχία Φατεμιγιούν αποτελείται από Αφγανούς ιρανικής καταγωγής. Οι άνδρες αυτοί στέλνονται να πολεμήσουν στη Συρία με μισθούς δελεαστικούς και με την υπόσχεση της ιρανικής υπηκοότητας μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ιρανικής καταγωγής Πακιστανούς πολίτες.

Αποστολή αυτών των ανδρών είναι να υπερασπιστούν τα προσκυνήματα των σιιτών από τους σουνίτες τζιχαντιστές.

Επισήμως η Τεχεράνη αρνείται ότι έχει στείλει στρατεύματα στη Συρία και επιμένει ότι οι Ιρανοί αξιωματικοί που βρίσκονται στη χώρα είναι αυστηρά στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα