Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές κρατάνε δική τους την ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές κρατάνε δική τους την ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η συριακή κυβέρνηση ζήτησε από τους τζιχαντιστές που κατέχουν τις ανατολικές πολιορκημένες συνοικίες της πόλης Χαλέπι, να ανοίξουν τις αποθήκες όπου έχουν κρύψει την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφατα έλαβαν και να τη μοιράσουν στους 250.000 αμάχους, που οι τρομοκράτες κρατάνε με τη βία στο ανατολικό Χαλέπι ως ανθρώπινες ασπίδες.

Πολλές αυτοκινητοπομπές έφτασαν στο ανατολικό Χαλέπι πριν λίγο καιρό μεταφέροντας στις πολιορκημένες ανατολικές συνοικίες τρόφιμα, φάρμακα και κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες.

Όμως οι τζιχαντιστικές οργανώσεις του δικτύου της Αλ Κάιντα και οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι των Τούρκων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που είναι οχυρωμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, αποθήκευσαν τη βοήθεια -δηλαδή την κράτησαν για λογαριασμό τους- και δεν τη μοίρασαν στους πολίτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν αρκετές διαδηλώσεις στο ανατολικό Χαλέπι από αμάχους που ζητούσαν από τους τζιχαντιστές και το υποτιθέμενο “δημοτικό συμβούλιο” που έχουν συγκροτήσει να τους δώσουν τα μερίδιά τους από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ πάνω στους πεινασμένους κατοίκους του Χαλεπιού, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας συνολικά 40 ανθρώπους.

Εκτός όμως από πεινασμένους, οι τζιχαντιστές δεν αφήνουν τους κατοίκους ούτε να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Τους κρατάνε ως ανθρώπινες ασπίδες και έχουν τοποθετήσει νάρκες και εκρηκτικά σε όλους τους δρόμους που οδηγούν από τον ανατολικό τομέα της πόλης στους “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για όποιον επιθυμεί να διαφύγει από την πολιορκία.

Ο στρατός της Συρίας ζήτησε από τους τρομοκράτες να αφήσουν τους κατοίκους που το επιθυμούν να φύγουν, ενώ ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν χιλιάδες προκηρύξεις στις συνοικίες υπό τζιχαντιστικό έλεγχο προτείνοντας για μια ακόμη φορά στους τρομοκράτες ότι όποιος παραδώσει τα όπλα του στην κυβέρνηση θα λάβει αμνηστία.

Σχετικά άρθρα