Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε βίντεο από την επίθεση Τούρκων και Τουρκμένων στην Καμπασίν στη Συρία (βίντεο)

Δείτε βίντεο από την επίθεση Τούρκων και Τουρκμένων στην Καμπασίν στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Την Τρίτη οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι άτακτοι μισθοφόροι τους, που έχουν εισβάλει στη Συρία από τις 24 Αυγούστου με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, ανακατέλαβαν την κωμόπολη Καμπασίν, στα βορειοανατολικά της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η Καμπασίν αλλάζει χέρια μεταξύ Τούρκων και ISIS την τελευταία εβδομάδα, μια εξέλιξη που δείχνει ότι οι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι εισβολείς “παίζουν κλεφτοπόλεμο” προσπαθώντας να παραμυθιάσουν τη δυτική κοινή γνώμη ότι δήθεν η Τουρκία πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, στην επίθεση που οδήγησε στην ανακατάληψη της Καμπασίν τον “ρόλο” του πεζικού έπαιξαν οι Τουρκμένοι μισθοφόροι των Τούρκων που παριστάνουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), συμμετείχαν τουρκικά άρματα μάχης ενώ και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν.

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους υποτίθεται ότι “μπαινοβγαίνουν” στην Καμπασίν, εναλλάξ με το Ισλαμικό Κράτος, διότι η κωμόπολη αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για να εξαπολυθεί στη συνέχεια η τουρκική επίθεση προς την Αλ Μπαμπ.

aleppo_north_syria_map

Η Αλ Μπαμπ είναι μια πόλη “κλειδί” στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια του Χαλεπιού.

Εάν οι Τούρκοι πάρουν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος τότε “βλέπουν” μπροστά τους το Χαλέπι.

Επίσης αποκόπτουν το κουρδικό καντόνι της Εφρίν από τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη της Μανμπίτζ και έτσι οι Κούρδοι δεν μπορούν να ενώσουν τις περιοχές που κρατάνε στη βόρεια Συρία σε μια ενιαία επικράτεια.

Από την Αλ Μπαμπ οι Τούρκοι απειλούν στη συνέχεια τόσο το Χαλέπι όσο και τη Μανμπίτζ.

Η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ, που δηλώνει οργάνωση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μια παραστρατιωτική δύναμη που αποτελείται από Τουρκμένους (τουρκική φυλή) της Συρίας και Τούρκους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους, πρόκειται δηλαδή για μια άτακτη τουρκική στρατιωτική δύναμη, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση της Άγκυρας, ανάρτησε βίντεο στο YouTube από την επίθεση στην Καμπασίν.

Από τον τρόπο που πολεμάνε στο βίντεο, όρθιοι με οπλοπολυβόλα να παριστάνουν τους… Ράμπο ή να τρέχουν ακάλυπτοι πάνω στις καρότσες TOYOTA εξαπολύοντας επίθεση, εύκολα συμπεραίνει κάποιος ή ότι τα πλάνα δεν έχουν σχέση με την πραγματική μάχη ή ότι εάν μάχονται έτσι σαφώς και παίζουν θέατρο με το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε το:

Σχετικά άρθρα