Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος τον βάπτισε κρυφά στη Σοβιετική Ένωση

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος τον βάπτισε κρυφά στη Σοβιετική Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ),

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην ταινία-ντοκιμαντέρ της Σάιντα Μεντβέντεβα με τίτλο «Πατριάρχης» στο κανάλι “Russia 1” ότι ο πατέρας του σημερινού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου τον βάπτισε στο Λένινγκραντ το 1952.

Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε για το πώς στο τέλος του 1952 ο πατέρας του, μέλος τότε του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον είχε κρυφά βαφτίσει στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ιερέας πρότεινε στη μητέρα του να τον ονομάσει Μιχαήλ προς τιμήν του πολιούχου του ιδίου του ιερέα που έφερε και το όνομά του, αλλά η μητέρα του Ρώσου ηγέτη αρνήθηκε και τον ονόμασε Vladimir προς τιμήν του πατέρα του.

Αργότερα, μιλώντας με τον ίδιο τον πατριάρχη Κύριλλο, ο Πούτιν ρώτησε πώς ήρθε στην Εκκλησία. Ο Κύριλλος απάντησε ότι ο πατέρας του ήταν ιερέας και εργάστηκε στο Λένινγκραντ στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τότε ο Πούτιν ζήτησε από τον πατριάρχη να αποκαλύψει αν ο πατέρας του ήταν ο μόνος Μιχαήλ που υπηρετούσε ως ιερέας εκεί το 1952. Όταν έλαβε καταφατική απάντηση από τον Πατριάρχης συνειδητοποίησε πώς ήταν ο πατέρας του, εκείνος ο οποίος τον βάπτισε στην παιδική ηλικία του! .

Σχετικά άρθρα