Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο αιχμάλωτοι τζιχαντιστές μίλησαν στο Reuters για το τι συμβαίνει στο Ισλαμικό Κράτος

Δύο αιχμάλωτοι τζιχαντιστές μίλησαν στο Reuters για το τι συμβαίνει στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και την “ψυχολογία” των τρομοκρατών έκαναν δύο αιχμάλωτοι τζιχαντιστές, που κρατούνται από τους Κούρδους του Ιράκ, στο πρακτορείο Reuters.

Οι δημοσιογράφοι του Reuters συνάντησαν τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές στην υπό κουρδικό έλεγχο Σουλεϊμανίγια του Ιράκ.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ένας Κούρδος αξιωματούχος και ένας μεταφραστής αλλά δεν παρενέβησαν στη συνέντευξη.

Ο ένας αιχμάλωτος, ο Αλί Καχτάν, 21 ετών τζιχαντιστής, συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει πέντε Κούρδους στρατιώτες Πεσμεργκά σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Χαουίτζα.

Ο Καχτάν στρατολογήθηκε από την Αλ Κάιντα στην ηλικία των 13 ετών. Να σημειωθεί εδώ ότι το “παιδομάζωμα” στο Ιράκ από τους τρομοκράτες γίνεται από το 2003 και μετά, όταν η χώρα καταλήφθηκε από τους Αμερικανούς.

Ο Καχτάν πέρασε από την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Κράτος όταν ένας φίλος του τον πήγε για θρησκευτική και στρατιωτική εκπαίδευση σε μια “φωλιά” του ISIS σε ένα τζαμί στη Χαουίτζα.

Η στρατιωτική εκπαίδευση συμπεριελάμβανε τη χρήση αυτόματου όπλου και πιστολιού. Οι εκπαιδευτές έδειχναν επίσης στους νεοσύλλεκτους πώς να κόβουν κεφάλια με ξιφολόγχη από καλάσνικοφ.

Πριν από ένα χρόνο ένας ντόπιος τζιχαντιστής εμίρης διέταξε τον Καχτάν να κόψει τα λαρύγγια πέντε Κούρδων μαχητών. Ο εμίρης στεκόταν και παρακολουθούσε την ώρα που τους έσφαζε.

“Τον ένα μετά τον άλλον με ένα μαχαίρι, μια ξιφολόγχη από καλάσνικοφ, έτσι το έκανα. Πραγματικά δεν ένιωσα τίποτα”, είπε στους δημοσιογράφους.

Αφού αποκεφάλισε τους πέντε άνδρες γύρισε στο σπίτι του. “Έκανα μπάνιο κι έκατσα κι έφαγα με τους γονείς μου”.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι οι τζιχαντιστές έχουν παραιτηθεί από την ιδέα να καταλάβουν τη Βαγδάτη και έχουν επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στη Μοσούλη και πώς θα στρατολογήσουν περισσότερους μαχητές για να την κρατήσουν.

Ο δεύτερος αιχμάλωτος, ο Μπακρ Σαλάχ Μπακρ, 21 ετών επίσης, συνελήφθη ενώ προετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Κουρδιστάν.

Τον στρατολόγησαν μέσω Facebook. Είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος αναζητά απελπισμένα Ιρακινούς μαχητές, επειδή η ροή τζιχαντιστών από το εξωτερικό μειώθηκε κάθετα τον τελευταίο χρόνο όταν η Τουρκία σταδιακά έκλεισε τα σύνορά της.

Ο Μπαγκντάντι κρύβεται στα τούνελ της Μπαάτζ;

Οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο “χαλίφης” Μπαγκντάντι δεν βρίσκεται στη Μοσούλη αλλά στην πόλη Μπαάτζ.

Η Μπαάτζ είναι μια πόλη βεδουίνων, στα όρια της επαρχίας Νινευή, 41 χλμ από τα σύνορα με τη Συρία.

Έχει πληθυσμό 20.000 κατοίκων και τελεί υπό τον απόλυτο έλεγχο αφοσιωμένων εξτρεμιστών στο Ισλαμικό Κράτος.

Η περιοχή της είναι βαριά οχυρωμένη, με εκτεταμένα τούνελ που ανοίχτηκαν μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν, γιατί η πόλη ήταν “είσοδος” για λαθραία όπλα και τζιχαντιστές μαχητές που ήθελαν να εισέλθουν στο Ιράκ από το έδαφος της Συρίας.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη τη θέσης της Μπαάτζ στο βορειοδυτικό Ιράκ:

Σχετικά άρθρα