Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τρομοκρατών από την επαρχία Ιντλίμπ προς την επαρχία του Χαλεπιού.

Την Τρίτη το πρωί βομβαρδίστηκαν από τους Ρώσους οδοί ανεφοδιασμού στα βορειοανατολικά της Ιντλίμπ, όπως και ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκού – Χαλεπιού, που τον χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για τις μεταφορές τους.

Σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι κατέστρεψαν αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν εφόδια στις πρώτες γραμμές των τρομοκρατών.

Παράλληλα με τη ρωσική πολεμική αεροπορία και συριακά αεροπλάνα σφυροκόπησαν αμυντικές θέσεις του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατάχ), όπως ονομάζεται η συμμαχία της Αλ Κάιντα με τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η επαρχία της Ιντλίμπ, εκτός από έναν μικρό κυβερνητικό θύλακα, ελέγχεται πλήρως από την Αλ Κάιντα και τον FSA και είναι το υποτιθέμενο “μετριοπαθές εμιράτο” απέναντι στο “εξτρεμιστικό χαλιφάτο” του ISIS. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά μεταξύ Αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους, αφού και το Ισλαμικό Κράτος διάσπαση της Αλ Κάιντα είναι.

Σχετικά άρθρα