Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στους Κούρδους (SDF) στη βορειοδυτική Συρία

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στους Κούρδους (SDF) στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία, Χαλέπι,

Μάχες ξέσπασαν τη Δευτέρα στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες μισθοφόρων του, που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, επιτέθηκαν στις θέσεις των υποστηριζομένων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δυτικά της πόλης Μανμπίτζ, στο βόρειο Χαλέπι, με βαρύ πυροβολικό και πυρά από όλμους.

Τουλάχιστον πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.

Σε απάντηση, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) βομβάρδισαν με όλμους τουρκικό στρατόπεδο κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

“Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν δύο τουρκικά στρατιωτικά οχήματα”, δήλωσε αξιωματούχος των SDF μιλώντας στο ARA News.

Μάχη δόθηκε και μεταξύ των μαχητών των SDF που τελούν υπό τις εντολές του στρατιωτικού συμβουλίου της Μανμπίτζ και των μισθοφόρων της Τουρκίας στην ύπαιθρο δυτικά της πόλης Μανμπίζ.

Οι συγκρούσεις έγιναν στα χωριά Ιλάν, Καρτ, Βαράν και Νασίρ, όπου χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά και μεσαία όπλα. Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει άγνωστος.

Σχετικά άρθρα