Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά απελευθέρωσαν 100 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι

Οι Πεσμεργκά απελευθέρωσαν 100 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Η αρμόδια επιτροπή, της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ομήρων Γιαζίντι που κρατά σκλάβους το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 100 απαχθέντες Γιαζίντι διασώθηκαν από την έναρξη της επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης στις 17 Οκτωβρίου.

Ο Χουσεΐν Καΐντι, επικεφαλής της επιτροπής, είπε μιλώντας την Κυριακή στο BasNews ότι ο ιρακινός στρατός παρά τις επιτυχίες του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη μάχη για τη Μοσούλη δεν έχει διασώσει καμία/κανέναν Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές.

“Ωστόσο, η επιτροπή μας κατάφερε να διασώσει περισσότερους από 100 απαχθέντες από την αρχή της επιχείρισης” είπε.

Ο Καΐντι εξέφρασε τους φόβους του μην οι τζιχαντιστές πάρουν μαζί τους Γιαζίντι, φεύγοντας από τη Μοσούλη, όπως έκαναν και στη Φαλούτζα.

“Αν και είχαμε πληροφορίες ότι αιχμάλωτοι Γιαζίντι κρατούνταν από το Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα, κανένας δεν βρέθηκε μετά την απελευθέρωση της πόλης”, τόνισε.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε τον Αύγουστο του 2014 στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ, όπου ζούσαν 400.000 Κούρδοι Γιαζίντι, έσφαξε χιλιάδες άνδρες και ηλικιωμένους ενώ έπιασε 5-7.000 χιλιάδες γυναίκες, κορίτσια και αγόρια για σκλάβους του.

Οι γυναίκες Γιαζίντι, από την ηλικία των 12 ετών και πάνω, έγιναν ερωτικές σκλάβες των τρομοκρατών και πωλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα.

Από τότε μέχρι σήμερα 2.782 Γιαζίντι έχουν ελευθερωθεί. Πολλές γυναίκες απέδρασαν, άλλες εξαγοράστηκαν με λύτρα και αρκετές απελευθερώθηκαν ύστερα από καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων.

Υπολογίζονται ότι ακόμα 3.639 Γιαζίντι κρατούνται από τους τζιχαντιστές. Άγνωστος είναι ο αριθμός όσων δολοφονήθηκαν, αυτοκτόνησαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβες σε αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας. Από τους τζιχαντιστές και τους ισλαμιστές θεωρούνται “ειδωλολάτρες”, “σατανιστές” και “άπιστοι”, που πρέπει να προσηλυτιστούν ή να πεθάνουν. Το Ισλαμικό Κράτος είχε εκδώσει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο εάν μια γυναίκα Γιαζίντι τη βίαζαν δέκα τζιχαντιστές στη σειρά ολοκληρωνόταν ο εξισλαμισμός της.

Σχετικά άρθρα