Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προωθούνται οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι – Η Δαμασκός επιδιώκει διπλωματική λύση

Προωθούνται οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι – Η Δαμασκός επιδιώκει διπλωματική λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Το Σάββατο ο συριακός στρατός κατέλαβε τον στρατηγικής σημασίας λόφο Ταλ Ζουχόρ στο ανατολικό Χαλέπι και στη συνέχεια οι Σύροι κομάντος εισήλθαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια στην περιοχή.

Μέχρι να πέσει η νύχτα, οι Σύροι κομάντος των Δυνάμεων Τίγρης κατέλαβαν τα περισσότερα κτίρια εργοστασίων στην περιοχή δίνοντας μάχες με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που είναι ταμπουρωμένοι στο ανατολικό Χαλέπι.

Δέκα κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπιού κατάφεραν να ξεφύγουν ανάμεσα στα πυρά και να φθάσουν ασφαλείς στις κυβερνητικές γραμμές. Οι άμαχοι ήταν έξι παιδιά, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

aleppo-civilians-evacuated-from-rebel-held-areas Οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπιού που έφτασαν σώοι στις κυβερνητικές γραμμές με Σύρους αξιωματούχους.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στρατιώτες εισήλθαν και στις περιοχές Χανάνο και Τζαμπάλ Μπαντρό του ανατολικού Χαλεπιού μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η συριακή πολεμική αεροπορία.

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι το γενικό επιτελείο των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επιδιώξει μια ολοκληρωτική μάχη μέσα στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού αλλά μια διπλωματική λύση που θα πείσει τους τζιχαντιστές που κρατάνε τις ανατολικές συνοικίες να αποχωρήσουν και να αποκατασταθεί ο έλεγχος της κυβέρνησης στο ανατολικό Χαλέπι για πρώτη φορά από το 2012.

Σχετικά άρθρα