Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 26 χλμ από τη Ράκα βρίσκονται οι Κούρδοι (SDF) – Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί μαχόμενο

Στα 26 χλμ από τη Ράκα βρίσκονται οι Κούρδοι (SDF) – Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί μαχόμενο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατέλαβαν το Σάββατο μια ακόμα κωμόπολη κοντά στην πόλη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τρομοκρατών, ύστερα από σκληρές μάζες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την Τελ Αλ Σαμν, στα βορειοδυτικά της Ράκα.

“Η Τελ Αλ Σαμν απελευθερώθηκε αφού προηγουμένως οι δυνάμεις μας βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος με βαρύ πυροβολικό”, δήλωσε ο αξιωματικός των SDF Χαμπού Οσμάν μιλώντας στο ARA News από το πεδίο της μάχης. “Η οργάνωση αναγκάστηκε να αποσυρθεί αφού υπέστη βαριές απώλειες”.

Τουλάχιστον 13 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και πέντε οχήματά τους καταστράφηκαν στη μάχη για την Τελ Αλ Σαμν.

Από την άλλη πλευρά, τρεις μαχητές των SDF σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν πριν καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την κωμόπολη.

Στη συνέχεια οι ομάδες του μηχανικού των SDF άρχισαν το δύσκολο έργο εξουδετέρωσης των εκρηκτικών και των ναρκών που το Ισλαμικό Κράτος είχε διασπείρει στην πόλη και στα περίχωρά της.

Πλέον οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις βρίσκονται στα 26 χιλιόμετρα απόσταση από τη Ράκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείριση Οργή του Ευφράτη, για την περικύκλωση και αποκλεισμό της Ράκα, στις 6 Νοεμβρίου 2016.

Υποστηρίζονται από τον υπό αμερικανική ηγεσία Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα