Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρελάθηκαν” στις ΗΠΑ όταν είδαν να πετά το “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως” (βίντεο)

“Τρελάθηκαν” στις ΗΠΑ όταν είδαν να πετά το “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπλάνο Ημέρας της Κρίσεως, Αεροσκάφος, Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Πολλά μάτια στράφηκαν ανήσυχα προς τους ουρανούς των ΗΠΑ για να κοιτάξουν το “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως” καθώς πετούσε πάνω από αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Τα αεροσκάφη αυτά που τα αποκαλούν “Αεροπλάνα της Ημέρας της Κρίσεως” και έχουν την κωδική ονομασία “Νυχτερινή Βάρδια”, είναι ειδικά διαμορφωμένα Boeing σε εναέρια επιτελεία στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Η πτήση ενός τέτοιου αεροπλάνου πάνω από αρκετές πολιτείες και η αλλαγή πορείας του αρκετές φορές προκάλεσε φρενίτιδα στο Twitter και τροφοδότησε, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στις ΗΠΑ, νέες θεωρίες συνωμοσίας.

Κάπως “ηρέμησαν” οι συνωμοσιολόγοι του διαδικτύου όταν εκπρόσωπος της Ναυτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο που είδαν να πετά ήταν το E-6B Mercury, γνωστό κι ως “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως”, που είναι ένα τροποποιημένο Boeing 707-320.

e-6b_mercury Το E-6B Mercury, γνωστό κι ως “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως”.

Το “Μέρκιουρι” (προηγουμένως ονομαζόταν “Ερμής” αλλά του άλλαξαν την ονομασία στη λατινική) απογειώθηκε από το Σαν Ντιέγκο, πέταξε προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, πριν γυρίσει πάνω από το Ντένβερ του Κολοράντο.

Το αξίας 141,7 εκ. δολαρίων “Μέρκιουρι” προσγειώθηκε τελικά στην Οκλαχόμα ύστερα από αρκετές ώρες πτήσης.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν συνολικά 16 “Αεροπλάνα της Ημέρας της Κρίσεως”, από τα οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί και η εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.

Την πτήση του αεροπλάνου κατέγραψε κάμερα της τηλεόρασης του Ντένβερ, στο Κολοράντο, κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων.

Τα τηλέφωνα είχαν σπάσει στον τηλεοπτικό σταθμό από τηλεθεατές που το είχαν δει να πετά και ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει.

Πολλοί μάλιστα αγνοούσαν ότι ήταν το “Αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως” και απορούσαν πώς είναι δυνατόν να πετά ένα “άγνωστο” αεροπλάνο πάνω από τις ΗΠΑ ανενόχλητο.

Όση ώρα η πτήση βρισκόταν σε εξέλιξη κανένα επιτελείο δεν απαντούσε για το τι συνέβαινε ενώ αξιωματούχοι αμερικανικών βάσεων απαντούσαν ότι δεν είχαν δει τίποτα στους πύργους ελέγχου.

Όλο αυτό το “κρυφτό” οδήγησε κάποιους σε ακόμα πιο τρελές θεωρίες, ότι δηλαδή οι Ρώσοι έκαναν επίδειξη δύναμης πάνω από τις ΗΠΑ.

Τελικά επιβεβαιώθηκε ποιο αεροπλάνο ήταν και όλοι ηρέμησαν. Δείτε το βίντεο από την πτήση του:

Σχετικά άρθρα