Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όποτε οι Γάλλοι έχουν “άποψη” για τον πόλεμο της Συρίας γελάει ο κόσμος με αυτά που λένε

Όποτε οι Γάλλοι έχουν “άποψη” για τον πόλεμο της Συρίας γελάει ο κόσμος με αυτά που λένε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 13 ημέρες η κουρδοαμερικανική επιχείριση Οργή του Ευφράτη, με στόχο τον αποκλεισμό – περικύκλωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας, έρχεται η Γαλλία από το πουθενά κι εκτός τόπου και χρόνου ζητά “επίθεση για περικύκλωση της Ράκα”.

Η εκστρατεία Οργή του Ευφράτη που επιχειρεί την περικύκλωση της Ράκα από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου. Προφανώς η γαλλική κυβέρνηση δεν το έχει πάρει “είδηση” και έσπευσε να… νουθετήσει.

Η Γαλλία ζήτησε από τον Διεθνή Συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ να εξαπολύσει επίθεση για να περικυκλώσει τη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

«Δεν υπάρχει επίθεση ακόμη, αλλά οι δυνάμεις αναπτύσσονται εκεί σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τη Ράκα και να αποφευχθεί τυχόν μετακίνηση των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη στη Ράκα», είπε ο κ. Λε Φολ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για έναν στρατηγικό στόχο», πρόσθεσε.

Ότι οι Γάλλοι δεν ξέρουν τι λένε και τι τους γίνεται σχετικά με τη Συρία το έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές από το TRIBUNE. Οι δηλώσεις αυτές προφανώς και γίνονται στο πλαίσιο της γνωστής γαλλικής μπουρδολογίας, λόγια του αέρα έτσι για να λέγονται.

Σχετικά άρθρα