Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώνονται σαν τα “σκυλιά” μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στην Αζάζ για τα λεφτά (φωτο)

Σκοτώνονται σαν τα “σκυλιά” μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στην Αζάζ για τα λεφτά (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Αχράρ Αλ Σαμ, Βομβιστική Επίθεση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές στην πόλη Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η πόλη Αζάζ τελεί υπό τον έλεγχο των εξεγερθέντων από τις 19 Ιουλίου του 2012.

Είναι στρατηγικής σημασίας ως συνοριακή πύλη μέσω της οποίας ανεφοδιάζονταν μέσω Τουρκίας οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ό,τι χρειάζονταν για την “επανάστασή” τους από τον “πατερούλη” Ερντογάν.

Ο πληθυσμός της πόλης πριν από τον πόλεμο ήταν τριεθνικός. Αποτελούνταν από Κούρδους, Άραβες και Τουρκμένους.

Σήμερα στην πόλη κάνουν κουμάντο οι αραβικές και τουρκμενικές ένοπλες ομάδες που τελούν υπό τουρκική διοίκηση, χρηματοδότηση και υποστήριξη.

Τον τελευταίο καιρό από ό,τι φαίνεται οι Τουρκμένοι, που είναι τουρκική φυλή της Συρίας, δεν τα πάνε καλά με τους Άραβες “συναγωνιστές” τους.

north_aleppo_map Πολεμικός χάρτης στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο χρώμα είναι τα κουρδικά εδάφη, με γαλάζιο η τουρκική εισβολή (μέρος της οποίας είναι και η πόλη Αζάζ), με κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν από κοινού Αλ Κάιντα και Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

Μέσα στην Αζάζ εδρεύει μια από τις πιο “σιχαμένες” τζιχαντιστικές οργανώσεις, η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι. Αυτή η συμμορία έχει διασυνδέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Συρία, έχει χρηματοδοτηθεί επισήμως από τη Σαουδική Αραβία (2014), όπως και από τα εντελώς ηλίθια προγράμματα της CIA (2015) “εκπαίδευσης μετριοπαθών ανταρτών” στο έδαφος της Τουρκίας, τα οποία αποδείχτηκαν το μεγαλύτερο φιάσκο για τις ΗΠΑ, αφού κατάφεραν να εξοπλίσουν κάθε τρομοκράτη κατσαπλιά και την ίδια την Αλ Κάιντα, πάντα με τις “συμβουλές” της Τουρκίας.

Η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι λοιπόν δέχθηκε την Πέμπτη τρομερό βομβιστικό χτύπημα στα γραφεία της στην Αζάζ από δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα.

Από την πανίσχυρη έκρηξη σκοτώθηκαν συνολικά 28 τζιχαντιστές της και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμα.

Ποιοι ανατίναξαν τα γραφεία της Νουρ Αλ Ντίν Αλ Ζίνκι στην Αζάζ; Οι υποψίες πέφτουν στους Τουρκμένους και συγκεκριμένα στην Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ.

azaz_attack Αριστερά στις φωτογραφίες βλέπετε τα πτώματα των νεκρών τζιχαντιστών της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι από τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία τους. Δεξιά το “μανιτάρι” της έκρηξης όπως φάνηκε από κοντινή απόσταση.

Να σημειωθεί εδώ ότι όλη την περασμένη εβδομάδα οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές που εδρεύουν στην Αζάζ, δηλαδή οι οργανώσεις Αχράρ Αλ Σαμ, Μέτωπο του Λεβάντε, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι και Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ πολεμούσαν μεταξύ τους με μανία για το ποια θα πάρει το πάνω χέρι στην πόλη.

Την Τετάρτη ο σεΐχης Μοχάμεντ Χατίμπ τους μάζεψε όλους αυτούς και τους έβαλε και υπέγραψαν ένα έγγραφο συμφιλίωσης.

Οι λόγοι που σκοτώνονται μεταξύ τους είναι ο έλεγχος του συνοριακού περάσματος με την Τουρκία και το σημείο ελέγχου Αλ Σατ. Τα λεφτά δηλαδή. Βεβαίως υπάρχει και η κόντρα μεταξύ Αράβων και Τουρκμένων.

Ωστόσο, αυτή η άναρχη κατάσταση που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του Mad Max, με ένοπλες συμμορίες που όταν δεν πολεμάνε ενάντια σε κάποιον κοινό εχθρό αλληλοσκοτώνονται, επικρατεί σε όλες τις περιοχές της Συρίας που κατέχονται από τις δυνάμεις του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι μόνες περιοχές της χώρας που επικρατεί κάποια τάξη είναι εκείνες που ελέγχει η κυβέρνηση κι όσες κατέχονται από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους. Επίσης και στα εδάφη που κρατά το Ισλαμικό Κράτος “ένας” κάνει κάνει κουμάντο. Όπου όμως βρίσκεται η “μετριοπαθής” αντιπολίτευση επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας με ένοπλες συμμορίες να παρασιτούν εις βάρος των πολιτών και να πλουτίζουν με κάθε παράνομο τρόπο. Η “επανάσταση” στη Συρία έχει γίνει κερδοφόρα επιχείριση για τα “παλικάρια” που εξόπλιζε με τόση στοργή η Δύση.

Σχετικά άρθρα